Βλέπεις κάπου τον εαυτό σου;
Κάθε προϊόν έχει φτιαχτεί με φροντίδα και σεβασμό στη παράδοση από μικρούς παραγωγούς του τόπου μας για να κατακτήσει επάξια μια θέση στο τραπέζι σου.
Η περιοχή των Φαρσάλων στη Λάρισα, φημίζεται για τα παραδοσιακά προϊόντα της.
Βραστερά, πλατιά φασολάκια, από την εύφορη γη της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ένα βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής.
Στις κοιλάδες που δημιουργεί ο Αξιός, στην κεντρική Μακεδονία, καλλιεργείται το ρύζι μπόνετ.
Στον Καραβά σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Κυθήρων παρασκευάζονται με μεράκι τα γνήσια παραδοσιακά παξιμάδια Κυθήρων.
Στους εύφορους κάμπους του Συκουρίου Λάρισας καλλιεργείται η ονομαστή ποικιλία αμυγδάλων Φυρανιά.
Στα εύφορα και αμμώδη εδάφη του Μεσσηνιακού κάμπου, καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα οι Αραχίδες που παράγουν τα αράπικα φιστίκια.
Η ελληνική γη είναι κατάφυτη από πρώτης ποιότητας ελαιόδεντρα. Ο ευλογημένος καρπός της ελιάς αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας, με υψηλή διατροφική αξία και με μόνιμη παρουσία στο ελληνικό τραπέζι.
Η πάστα ελιάς είναι ένα αγαπημένο με πλούσια γεύση σνακ.
Η ελληνική γη είναι κατάφυτη από πρώτης ποιότητας ελαιόδεντρα.
Με πλούσια περιεκτικότητα σε φρούτο, οι μαρμελάδες αποτελούν μια ιδανική επλογή για να τις απλώσεις σε ψωμί για ένα απολαυστικό και δυναμωτικό πρωινό!
Με πλούσια περιεκτικότητα σε φρούτο, οι μαρμελάδες αποτελούν μια ιδανική επιλογή για να τις απλώσεις σε ψωμί για ένα απολαυστικό και δυναμωτικό πρωινό!
Πεντανόστιμο τσουρέκι Θεσσαλονίκης, που παρασκευάζεται με παραδοσιακές, αυθεντικές συνταγές & χειροποίητο τρόπο.
Εκλεκτής ποιότητας λουκάνικο με φρέσκο πρόβειο, βοδινό και χοιρινό κρέας, αποτελεί ένα ξεχωριστό γευστικά έδεσμα!
Tα μανιάτικα καπνιστά λουκάνικα είναι ένα άκρως παραδοσιακό προϊόν της Μάνης και παράγεται με άριστης ποιότητας νωπό χοιρινό κρέας και πορτοκάλι, το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν για τα λουκάνικα στη Μάνη.
Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ένας πεντανόστιμος μεζές, από κομματάκια φιλέτου στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένο παραδοσιακά σε συνταγή με αρωματικά φυτά Κρήτης και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καπνισμένο σε ξύλα οξιάς.
Νόστιμες μπάμιες, από την εύφορη γη της Ροδόπης, ένα βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής.
Το μέλι, η πεμπτουσία των ανθέων, με τις ανεκτίμητες θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες, περιέχει πάνω από 70 διαφορετικές ουσίες απαραίτητες για τον οργανισμό μας.
Αρακάς από την εύφορη γη των Γιαννιτσών, ένα βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής.
Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα.
Ένας άριστος γευστικός και απολαυστικός συνδυασμός δύο αγαπημένων γεύσεων υψηλής θρεπτικής αξίας.
Ο αγαπημένος μας μακεδονικός χαλβάς, με φρεσκοκαβουρδισμένα φουντούκια και τραγανό μπισκότο, πιο απολαυστικός από ποτέ!
Τα γαρδουμπάκια είναι ένας πολύ ωραίος μεζές, που γίνεται από εντόσθια αρνιού ή κατσικιού και μοιάζει πάρα πολύ με το κοκορέτσι.
Lager….η πιο γλυκόπιοτη ξανθιά! Για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή της στην Βαυαρία το 1400 και από τότε σταθερά σερβίρεται σε όλον τον κόσμο.
Ένα εξαιρετικό, γκουρμέ τυρί, από παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα, 100% Ελληνικής προέλευσης από την Ήπειρο, με συμπαγή πάστα, μέσα στην οποία περιέχει κόκκους μαύρου και πράσινου πιπεριού.
Η παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς παράγεται στην Κρήτη και όπως μας φανερώνει το όνομά της έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο παλαίωσης σε σπηλιές.
Ένα τυρί από παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα, 100% Ελληνικής προέλευσης, από το Νομό των Ιωαννίνων. Το Πεκορίνο είναι ένα τυρί που μπορεί να σταθεί σε έναν δίσκο τυριών, να συνδυαστεί ιδανικά με ζυμαρικά καθώς και να σερβιριστεί ως σαγανάκι.
Όπως μαρτυρά και το όνομά της, είναι αναμφίβολα η «κυρά» Δουκέσα των κυκλαδίτικων νησιών. Μεστή, πικάντικη και γλυκιά ταυτόχρονα, ωριμάζει για τουλάχιστον 6 μήνες, πριν φθάσει στα πιο απολαυστικά πλατό τυριών που θα φτιάξετε.
Η περιοχή των Φαρσάλων στη Λάρισα, φημίζεται για τα παραδοσιακά προϊόντα της. Εκεί καλλιεργούνται οι ψιλές φακές Φαρσάλων, που αποτελούν το καλύτερο υλικό για την αγαπημένη μας σούπα.
Βραστερά, πλατιά φασολάκια, από την εύφορη γη της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ένα βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής. Καλλιεργούνται και συγκομίζονται με ξεχωριστή φροντίδα, επιλέγονται προσεκτικά και καταψύχονται αμέσως για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε όλο το χρόνο.
Στις κοιλάδες που δημιουργεί ο Αξιός, στην κεντρική Μακεδονία, καλλιεργείται το ρύζι μπόνετ. Μοναδικό σε γεύση, είναι ιδανική επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή. Αυτή η ποικιλία αποτελεί την πιο γευστική λύση για όλες τις μαγειρικές χρήσεις.
Στον Καραβά σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Κυθήρων παρασκευάζονται με μεράκι τα γνήσια παραδοσιακά παξιμάδια Κυθήρων. Παξιμάδια ολικής άλεσης φτιαγμένα με παραδοσιακή συνταγή που αναδεικνύει το Μεσογειακό τρόπο διατροφής.
Στους εύφορους κάμπους του Συκουρίου Λάρισας καλλιεργείται η ονομαστή ποικιλία αμυγδάλων Φυρανιά. Οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους δίνουν στο αμύγδαλο αυτή την ξεχωριστή γεύση. Αποτελούν μέρος της μεσογειακής διατροφής.
Στα εύφορα και αμμώδη εδάφη του Μεσσηνιακού κάμπου, καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα οι Αραχίδες που παράγουν τα αράπικα φιστίκια. Πεντανόστιμες, διατηρούν ολόφρεσκο και τραγανό το περιεχόμενο, μέσα στο κέλυφός τους. Είναι ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους.
Η ελληνική γη είναι κατάφυτη από πρώτης ποιότητας ελαιόδεντρα. Ο ευλογημένος καρπός της ελιάς αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας, με υψηλή διατροφική αξία και με μόνιμη παρουσία στο ελληνικό τραπέζι. Ελιές Πράσινες γεμιστές με κόκκινη Πιπεριά σε άλμη.
Η πάστα ελιάς είναι ένα αγαπημένο με πλούσια γεύση σνακ. Μπορείς να την σερβίρεις με κριτσίνια ή πάνω σε φρέσκο, φρυγανισμένο ψωμί ή αλείφοντάς τη σε σάντουιτς για πολύ νοστιμιά!
Η ελληνική γη είναι κατάφυτη από πρώτης ποιότητας ελαιόδεντρα. Ο ευλογημένος καρπός της ελιάς αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας, με υψηλή διατροφική αξία και με μόνιμη παρουσία στο ελληνικό τραπέζι. Ελιές Πράσινες γεμιστές με Αμύγδαλο σε άλμη.
Πεντανόστιμο τσουρέκι Θεσσαλονίκης, που παρασκευάζεται με παραδοσιακές, αυθεντικές συνταγές & χειροποίητο τρόπο. Ένα γλύκισμα συνδεδεμένο απόλυτα με το Πασχαλινό τραπέζι! Μπορείς να το απολαύσεις σε 2 γεύσεις.
Tα μανιάτικα καπνιστά λουκάνικα είναι ένα άκρως παραδοσιακό προϊόν της Μάνης και παράγεται με άριστης ποιότητας νωπό χοιρινό κρέας και πορτοκάλι, το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν για τα λουκάνικα στη Μάνη. Χρησιμοποιείται χοιρινό έντερο, μπαχαρικά χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, ενώ καπνίζεται σε παραδοσιακό φούρνο με άγρια ξύλα όπως πουρνάρι και δρυ και αρωματικά βότανα όπως φασκόμηλο και σκίνο.
* ο κωδικός θα είναι διαθέσιμος το διάστημα 22/4 – 01/05
Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη εκχύλιση και σύντομη ωρίμαση πάνω στις φίνες οινολάσπες. Μαύρα κεράσια, βατόμουρα, δαμάσκηνα, αποξηραμένα βότανα, μέτριο σώμα τραγανό και κομψό.
Ένας πεντανόστιμος μεζές, από κομματάκια φιλέτου στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένο παραδοσιακά σε συνταγή με αρωματικά φυτά Κρήτης και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καπνισμένο σε ξύλα οξιάς. Το γνήσιο και λαχταριστό μεζεδάκι από την Μεγαλόνησο! Προτεινόμενοι τρόποι σερβιρίσματος: Απολαύστε το πιο νόστιμο κρητικό μεζεδάκι κρύο, ως συνοδευτικό σαλάτας ή ως μεζεδάκι με ποικιλία τυριών και ελιές, ζεστό σε ομελέτα, μακαρονάδα, ριζότο και άλλες νόστιμες συνταγές ή σκέτο με ένα ελαφρύ ζέσταμα μαζί με ένα ποτήρι κρασί. Καλή σας όρεξη!
Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, σύντομη ωρίμαση πάνω στις φίνες οινολάσπες. Φρέσκα άνθη, νότες φλούδας λεμονιού, τραγανή οξύτητα, αρωματική ένταση.
Το μέλι, η πεμπτουσία των ανθέων, με τις ανεκτίμητες θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες, περιέχει πάνω από 70 διαφορετικές ουσίες απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Από την εποχή του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, το μέλι θεωρείται ως απαραίτητο στον ανθρώπινο οργανισμό για την θρεπτική του αξία και τις ευεργετικές του ιδιότητες για αντοχή, ζωτικότητα, και μακροβιότητα. Μέλι που φτιάχνουν οι μέλισσες από νέκταρ που βρίσκουν σε μεγάλα υψόμετρα μέσα σε πυκνά δάση από καστανιές, οξιές, βελανιδιές, μεγάλης ποικιλίας λουλουδιών καθώς και τα μελιτώματα δασικών δέντρων όπως το πεύκο και το έλατο. Έτσι παράγεται ένα ποιοτικό μέλι με καστανό χρώμα, ελαφρύ άρωμα και πλούσια γεύση, με υψηλή περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία. Λόγω του απαράμιλλου πλούτου της χλωρίδας της χώρας μας, το ελληνικό μέλι θεωρείται από τα καλύτερα μέλια παγκοσμίως.
Αρακάς από την εύφορη γη των Γιαννιτσών, ένα βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής. Καλλιεργείται και συγκομίζεται με ξεχωριστή φροντίδα, επιλέγεται προσεκτικά και καταψύχεται αμέσως για να μπορείτε να τον απολαμβάνετε όλο το χρόνο.
Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα. Μοναδική συνταγή με πλούσια γεύση από 100% φυσικά συστατικά. Ιδανική, θρεπτική και απολαυστική επιλογή, όχι μόνο για την περίοδο της νηστείας αλλά για όλο το χρόνο.
Ένας άριστος γευστικός και απολαυστικός συνδυασμός δύο αγαπημένων γεύσεων υψηλής θρεπτικής αξίας. Όταν μέσα στην ημέρα ψάχνουμε ένα υγιεινό και γεμάτο ενέργεια σνακ, ο συνδυασμός μέλι με ταχίνι είναι από τις καλύτερες λύσεις, που δεν στερείται καθόλου σε γεύση. Μας βοηθά να ανταποκριθούμε στην απαιτητική καθημερινότητα, θωρακίζοντας παράλληλα τον οργανισμό μας.
Τα γαρδουμπάκια είναι ένας πολύ ωραίος μεζές, που γίνεται από εντόσθια αρνιού ή κατσικιού και μοιάζει πάρα πολύ με το κοκορέτσι. Αν και μπορούμε να τα απολαύσουμε όλο το χρόνο, συνηθίζεται να τα φτιάχνουμε περισσότερο το Μεγάλο Σάββατο, μαζί με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Στα ΑΒ έχουμε επιλέξει για τους πελάτες μας γαρδουμπάκια χειροποίητα από την Κρήτη! Είναι ένας μεζές εξαιρετικής νοστιμιάς, που μπορεί να συνοδευτεί από φρέσκο ψωμάκι και κόκκινο κρασί!
Lager….η πιο γλυκόπιοτη ξανθιά! Για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή της στην Βαυαρία το 1400 και από τότε σταθερά σερβίρεται σε όλον τον κόσμο. Για την παραγωγή της επιλέγονται τέσσερα βασικά συστατικά, λυκίσκος, μαγιά, ζύμες και νερό και η ζύμωση πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες, περίπου στους 4-13 βαθμούς. Μια σημαντική διαφοροποίηση στην παρασκευή της είναι το είδος των ζυμών που χρησιμοποιούνται και ανήκουν στο είδος των βυθοζύμων, αυτών δηλαδή που λειτουργούν στον πάτο της δεξαμενής. Στη μύτη τα φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών, μαζί με ευδιάκριτες νότες μαγιάς και δημητριακών, σε ένα ελαφρύ φόντο μπαχαρικών και καρυκευμάτων, κάνουν την εμφάνισή τους. Το στόμα είναι συνήθως ελαφρύ, γλυκόπιοτο, αρκετά δροσερό και φρέσκο. Σου προτείνουμε να απολαύσεις ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα Zythia στο γιορτινό σου τραπέζι.
Ένα εξαιρετικό, γκουρμέ τυρί, από παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα, 100% Ελληνικής προέλευσης από την Ήπειρο, με συμπαγή πάστα, μέσα στην οποία περιέχει κόκκους μαύρου και πράσινου πιπεριού. Αυτό το σκληρό τυρί ειδικής επεξεργασίας, δουλεύεται με το χέρι καθημερινά από την πρώτη ημέρα, μέχρι το τελικό στάδιο ωρίμασης. Ο συνδυασμός των αρωμάτων του πρόβειου γάλακτος με το άρωμα από το μαύρο και πράσινο πιπέρι, δημιουργεί ένα γευστικό αποτέλεσμα υψηλών απαιτήσεων, που ενθουσιάζει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο της γαστρονομίας. Απολαύστε το ως ορεκτικό ή τελειώνοντας ένα γεύμα. Συνιστάται με δυνατά κόκκινα, ωριμασμένα κρασιά με πιπέρι και πικάντικες γεύσεις, όπως ένα Syrah ή ένα ελληνικό Μαυρούδι. Ένα σκληρό τυρί της Ηπείρου, με ευχάριστη, πικάντικη επίγευση, αρώματα έντονα γήινα και έντονη οξύτητα, ενώ γίνεται με παραδοσιακή, παλιά συνταγή, ωριμάζοντας στην αποθήκη για 8 μήνες, όπου καθημερινά αλατίζεται στην επιφάνεια του και εμπλουτίζεται με κόκκους πράσινου και μαύρου πιπεριού. Ένα τυρί που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για να ωριμάσει για 8 μήνες και έχει αποκτήσει έντονη επίγευση και άρωμα για να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία γεύσης.
Η παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς παράγεται στην Κρήτη και όπως μας φανερώνει το όνομά της έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο παλαίωσης σε σπηλιές. Περιέχει περισσότερο πρόβειο και λιγότερο κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται από επιλεγμένα κοπάδια που βόσκουν στην ορεινή Κρήτη. Με βάση την παραδοσιακή συνταγή αλλά και με την ξεχωριστή μέθοδο ωρίμασης το αποτέλεσμα είναι ένα τυρί με πλούσια, μεστή γεύση και μακρά επίγευση, που κατακτά και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ταιριάζει εξαιρετικά με ένα ροζέ κρασί από Ξινόμαυρο ενώ συνοδεύεται με πολύσπορο ψωμί, ξηρούς καρπούς και θυμαρίσιο μέλι.
Ένα τυρί από παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα, 100% Ελληνικής προέλευσης, από το Νομό των Ιωαννίνων. Το Πεκορίνο είναι ένα τυρί που μπορεί να σταθεί σε έναν δίσκο τυριών, να συνδυαστεί ιδανικά με ζυμαρικά καθώς και να σερβιριστεί ως σαγανάκι. Για τους γνώστες των γεύσεων, μπορεί επίσης να συνδυαστεί με φρούτα, όπως το λευκό σταφύλι, για μια μοναδική εμπειρία. Αγαπά τα λευκά κρασιά (λευκά blends Ροδανού) με γεμάτο σώμα καθώς και τα κόκκινα τανικά κρασιά. Αυτό το είδος τυριού, δουλεύει επίσης άψογα με οξειδωμένα κρασιά όπως το sherry (Oloroso Sherry) ενώ η αλμυρότητα ενός τέτοιου τυριού, συνδυάζεται άψογα με τα γλυκά κρασιά. Επίγευση ευχάριστη, πικάντικη. Ένα σκληρό τυρί, με σκληρή υφή μάζας και μικρές ακανόνιστες οπές, χρώματος υπόλευκου έως υποκίτρινου. Χαρακτηρίζεται από αρώματα έντονα γήινα ενώ διακρίνεται από μέτρια οξύτητα. Ένα τυρί που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για να ωριμάσει με υπομονή για 15 μήνες και έχει αποκτήσει έντονη επίγευση και άρωμα για να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία γεύσης ακόμα και για τον πιο εκλεπτυσμένο ουρανίσκο.
Όπως μαρτυρά και το όνομά της, είναι αναμφίβολα η «κυρά» Δουκέσα των κυκλαδίτικων νησιών. Μεστή, πικάντικη και γλυκιά ταυτόχρονα, ωριμάζει για τουλάχιστον 6 μήνες, πριν φθάσει στα πιο απολαυστικά πλατό τυριών που θα φτιάξετε. Παράγεται στην καρδιά της Μυκόνου σε μικρή αποκλειστική φάρμα, από αγελαδινό μείγμα πλήρους και αποβουτυρωμένου γάλακτος. Φέρει το χρυσαφί χρώμα του κεχριμπαριού το οποίο σκουραίνει με τη γήρανση. Απολαύστε αποκλειστικά στα ΑΒ αυτό το μοναδικό κόσμημα της κυκλαδίτικης τυροκομίας και γευτείτε τις μοναδικές νότες βουτύρου, χόρτου, φρούτων και καρυδιών, μέσα από μια ασυνήθιστη και σπάνια ισορροπία μεστής γλυκύτητας και νοστιμιάς, που μόνο η Δουκέσα Μυκόνου μπορεί να σας χαρίσει.
To Για ό,τι θέλεις να είσαι χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.